Sunday, October 20, 2013

punca kembung bayi

Sbnrnya lama dh nak post entry ni..ingat tak dulu masa pantang smpai umur lbh kurang 6 bln si aizz asyik kena kembung nangis shj asal celik mata...rupanya dh tau puncanya...


Puncanya


Maknya x blh minum susu tepung lembu...x kiralah susu anmun.lakta ka..mila ka..susu everyday ka..nespray ka..smua tu asal usul susus lembu..sbb susu lembu kansungannua blh menyebabkan kolik atau kembung...itilah yg buk bak buk bak peurt si anak..maafkan ibu aizz.ibu xtqu...ingat dh abis semua makanan pantang dah..upanya susu pun x blh...jd klau nak minum susu ..minumlag susu kambing....bagus n x kembung..dpt yg freah lg nagus...

Sekian shj pasal.kembung ni..paham perasaan mak mak yg anak dia kena kembung masa pantang...amatlah seksa mendengar si anak asyik nangis...
Sapa sangka rupanya susu lembu itu jadikan aizz x tido siang malam nangis akibat kembung..lepas kentut kentut lagi...kesian anak ibu...muka aizz kecik2 dulu masa kembung


2 comments:

Ros nani said...

salam..akk saya kwan nurul izzati klau akk ingt akk ade dtg mase saye kwen ari tu..blh x saya nak no izzati dh lame lost cntact dgn dia..saye ade no lame dia je tp smua dh x active..dia dh nk kwen jgk ke?

Nurul Aini Khairul Azhari said...

maaf dik.akak baru buka blog.izaty dk kawen 2hb aritu..nanti akak gtau dia suruh contact adik... blh cri dia dekat fb borong pada harga murah.dia admin